Facebook
Ontvang Updates
SHARE

Thee

Het verhaal van de oorsprong van thee is een mengeling van feiten en mythen en is gekleurd door oude concepten van spiritualiteit en filosofie.

Volgens een oude legende in China, begon het verhaal van de thee in 2737 voor Christus toen de Chinese keizer Shen Nong, een vaardig heerser en wetenschapper, per ongeluk thee ontdekte. Tijdens het koken van water in de tuin viel een blad van een overhangende wilde thee boom in zijn pot. Tijdens het drinken genoot de Keizer van de ongewone maar heerlijke smaak. Hij voelde zich opgewekt en verfrist. Als wetenschapper dwong deze toevallige gebeurtenis hem tot verder onderzoek van de plant, waarbij hij ontdekte dat deze geneeskrachtige eigenschappen zou hebben. Zo is door een vallend blad bij toeval het eerste kopje thee ontstaan.

Wereldwijd worden er honderden soorten thee geproduceerd. De meeste thee wordt geproduceerd in China, Japan, Taiwan, Sri Lanka en India. De basissoorten zijn zwarte thee, groene thee, gele thee, witte thee, oolong thee en rooibos thee. Naast de basis theesoorten worden theeën gemengd (melanges) en/of gearomatiseerd. Dit maakt het aantal combinaties eindeloos.

Voor de theeliefhebber hebben wij uit het enorme aanbod 140 soorten thee geselecteerd. Ook kruiden infusies vindt u in ons assortiment.

In het menu hiernaast vindt u een selectie van onze theeën. Kom voor het volledige assortiment eens langs in de winkel.